Opmerkelijk

Bert Marinus trof twee Syrische vluchtelingen aan in zijn camper

Schijndelaar Bert Marinus stond voor een grote verrassing tijdens een grenscontrole op weg naar Engeland. De politie trof twee Syrische vluchtelingen aan in zijn camper. “Ik had geen idee, je kon ze écht niet zien liggen.”

De 71-jarige Marinus was op weg naar Engeland om daar een trekkertje op te halen. Met zijn camper. Net voor hij met camper en al aan boord wilde gaan van de boot naar het Britse eiland, besloot hij nog even te tanken. “Bij dat tankstation moet je vooraf al betalen. Dat deed ik. Vervolgens tankte ik en reed ik door.”

Even verderop stuitte hij op een grenscontrole. Toen de douane hem vroeg zijn camper te openen, stuitte hij op verse moddersporen. “De douaniers wisten meteen genoeg. De camper moest dicht, de rolluiken van de loods werden gesloten en de politie moest erbij komen. Die vond uiteindelijk een vader en een zoon, Syrische vluchtelingen.”

Alles onder de modder

Marinus moest zijn paspoort en bootticket inleveren. “Eerst was ik woest. Alles lag vol modder en ik moest alles inleveren. Maar toen die mannen uit de camper waren, zag ik dat het mijn zoon en kleinzoon hadden kunnen zijn. De boosheid daalde. Ik zou nu vooral graag willen weten wat er met ze is gebeurd. Ik heb er niks meer van vernomen.”

Een bonnetje van het tankstation zorgde er uiteindelijk voor dat de Schijndelaar kon aantonen dat zijn verhaal klopte. “Waarschijnlijk zijn ze bij dat tankstation aan boord geklommen. Ik had geen idee, ze hadden zich heel goed verstopt, je kon ze écht niet zien liggen. Als ze eerst de moddersporen hadden opgeruimd, hadden we het misschien wel nooit geweten.”