Sport

Ajax-fans in Amsterdam goed ziek van onverwachts verlies

Het leven gaat gewoon door in Amsterdam na de verloren halve finale. Na een zure avond gaat men gewoon weer naar zijn werk. Zo ook deze stratenmakers, die hun verdriet verwerken in de baas zijn tijd.

”Ontzettende jammer dat het uiteindelijk niet is gelukt, maar vandaag gewoon weer door hoor”, vertelt een stratenmaker. ”Ik durfde de wedstrijd niet eens te kijken maar na afloop was het pure ellende.” vertelt hij verder. ”Het is gewoon zwaar kut, het is verschrikkelijk”, vult zijn collega hem aan. De mannen zijn bezig om de stoep in de Berenstraat in het centrum van de stad weer goed vlak te maken.

Ajax zat tot en met de rust op rozen. Het kon bijna niet meer fout gaan. ”En dan gaat het toch fout hé, het is jammer ja. Maarja, die Engelanders zijn dan toch net een stukkie beter hé, ik kan nu weer bijna gaan huilen nu ik er weer over begin”, vult hij aan. ”Ik heb niet gehuild maar moest wel een klein traantje laten toen ik het laatste doelpunt van de Spurs zag. Het is gewoon zo jammer.”

Ook superfan Annemarie de Nobel heeft haar Ajaxkloffie zo uit gegooid. ”Alles ligt nog op dezelfde plek waar ik het gisteravond gelaten heb.” Voor het eerst in haar leven heeft ze moeten huilen na het verlies van haar club.

Huilen van geluk

Rob Ahlers is ook Ajax-fan maar hij is nog veel meer een fan van de Spurs. Het begon toen zijn opa hem ooit meenam naar een wedstrijd. Sindsdien is hij verkocht. Ook hij huilde gisteren dikke tranen in een vak vol met Ajax-fans. ”Op een gegeven moment kreeg ik een hand op mijn schouder, om mij te troosten. Maar zij moesten eens weten voor welke club ik daar zat”, lacht Rob.