Formule 1 straatrace in Londen niet uitgesloten

Silverstone bleef op de Formule 1 kalender, maar wellicht komt er nog een Engels circuit bij. Londen is namelijk in de race als mogelijk nieuwe optie.

John Grant is eigenaar van de British Racing Club Drivers en houdt zich bezig met een eventuele komst van Londen op de  Formule 1 kalender.  Grant is hoopvol. ”Er is zeker plaats voor beide races, zolang ze qua tijdsbestek maar ver genoeg van elkaar verwijderd zijn. Het is immers een goede zaak als de sport de stad in trekt om nieuwe fans te winnen. Ter bescherming van de race op Silverstone hebben we wel afspraken gemaakt, afspraken die de belangen van Silverstone moeten beschermen als er daadwerkelijk een race in Londen komt”, laat Carey tegenover The Guardian weten.

Eigenaar van Formule 1 Chase Carey is ook positief over het idee van een straatcircuit door Londen. “We verwerpen dit idee niet, we staan er zelfs nog steeds achter. Er vinden nog altijd gesprekken plaats en we zien wel waar het schip strandt. Voorlopig ligt onze aandacht echter volledig bij Silverstone”.