Misdaad

Stille tocht voor doodgeslagen Rinia (68)

Het uiteindelijke overlijden van de 68-jarige Rinia Chitanie heeft niet alleen haar familie veel pijn gedaan, ook in de buurt waar ze woonde is haar dood snoeihard aangekomen.

Om de rust in de wijk weer terug te laten keren en de familie te steunen organiseren enkele buurtbewoners onder aanvoering van Hannah van Beets en Jack Huiman, die veel heeft meegekregen van de mishandeling, een stille tocht. Ze hopen dat wat er is gebeurd zoals op die eerste Paasdag in april nooit meer gaat gebeuren.

Lees ook: Vrouw (68) overleden na zware mishandeling: getuigen gezocht

Rinia werd op zondagavond 21 april in haar woning ernstig toegetakeld door een jongeman. De vrouw werd met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis, heeft wekenlang in coma gelegen maar stierf aan haar verwondingen.

Doordat omwonenden veel lawaai hoorden op die bewuste avond, schakelden ze de politie in. Omdat er vlakbij de plaats delict een politiebureau is waren agenten snel ter plaatse. Zij hebben een 20-jarige verdachte kunnen aanhouden. Hij heeft inmiddels bekend dat hij de vrouw inderdaad heeft mishandeld, maar ook dat hij seks met haar heeft gehad. Het onderzoek naar een zedenmisdrijf loopt nog.