112

'Sterrentocht' voor slachtoffers van schietpartij Utrecht

In Utrecht wordt vrijdagavond een stille tocht gehouden om de slachtoffers van de schietpartij op het 24 Oktoberplein te herdenken. Volgens organisatoren Samantha Dort en Dominique Bos wordt over de trambaan naar de herdenkingsplek in Kanaleneiland gelopen.

De verwachting is dat honderden mensen in de tocht zullen meelopen. Zeker nu de gemeente de tocht heeft goedgekeurd en de politie het gaat faciliteren. “We verzamelen om 18.30 bij het Jaarbeursplein. We vragen iedereen rode of witte bloemen mee te nemen en hun telefoon goed op te laden. Dan kan iedereen met zijn of haar zaklamp aan lopen, wat dan lijkt op een sterrentocht voor de gevallen slachtoffers. Ook hebben we fakkels en kaarsen gesponsord gekregen,” vertelt Samantha.

Groot applaus

De tocht eindigt na een wandeling over de trambaan bij de plek waar het drama zich maandag afspeelde. “Hier willen we de hulpverleners bedanken met een groot applaus.” Ge├»nteresseerden kunnen zich via het Facebook-evenement ‘Stille tocht 24oktoberplein‘ aanmelden voor de stille tocht.