112

Zwaargewonde bij steekpartij op straat in Drachten, daders 15 tot 16 jaar

Bij een steekpartij op de Zuidkade in Drachten is een persoon zwaargewond geraakt. De daders zijn voortvluchtig, meldt de politie. Bij een daaropvolgende vechtpartij met de politie raakten nog twee mensen gewond, waaronder een agent.

Rond 21.00 uur kwam er bij de politie een melding van een steekpartij binnen. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse en ook een mobiel medisch team uit Groningen werd opgeroepen voor eerste hulp. De slachtoffer van de steekpartij is gereanimeerd en wordt naar het ziekenhuis overgebracht, vertelt een omstander.

Minderjarige daders

Via Burgernet is een signalement van de daders verspreid. Er wordt gezocht naar twee jongens van 15 à 16 jaar. Een van hen zou een groene jas en heuptas dragen, de andere een zwarte jas en een zwarte broek.

Volgens omstanders is de sfeer grimmig. Vrienden van het slachtoffer zouden bij de politie verhaal wezen halen om te vragen wie de daders waren. Daarop ontstond een handgemeen met de agenten. Een van de agenten raakte daarbij gewond. Deze werd in een ambulance behandeld. Een van de vrienden liep een hoofdwond op.

De politie heeft de omgeving afgezet voor onderzoek.

Beeld: Noormannen / Jaring Rispens