Je geeft je auto af op Schiphol en krijgt hem met schade terug

Het klinkt als een goed idee: voordat je op vakantie gaat je auto afgeven aan een chauffeur, die hem vervolgens neerzet op een beveiligde parkeerplaats. Deze zogenoemde valetparkingbedrijven zorgen echter steeds vaker voor problemen.

De auto’s worden namelijk niet altijd naar een veilige parkeerplaats gebracht. Soms worden er nog honderden kilometers extra mee gereden, zitten er forse deuken in wagens en zijn er ongelukken mee gemaakt. De Koninklijke Marechaussee valt dit steeds vaker op en raadt consumenten daarom aan om goed op te letten voordat ze in zee gaan met een valetparkingbedrijf. ”We hebben dit jaar al 110 meldingen binnengekregen over problemen met valetparkingbedrijven.”

Research doen

Het gaat volgens woordvoerder Marloes de Ridder van de Marechaussee voornamelijk om parkeerschades, vernielingen en verkeersschade terwijl mensen op vakantie waren. “We raden mensen daarom aan om melding te maken van dit soort incidenten bij ons of bij de politie.”

De Ridder wijst erop dat mensen zich vooraf goed moeten inlezen. ”Je moet van tevoren goed het contract lezen. Spreek ook af hoeveel kilometer er gereden mag worden en waar de auto geparkeerd wordt.”