Sport

Stam stapt op bij Feyenoord na dramatische nederlaag bij Ajax

Jaap Stam is niet langer de trainer van Feyenoord. De Kampenaar heeft zijn ontslag aangeboden een dag na de 4-0-nederlaag bij Ajax. Feyenoord staat slechts twaalfde in de eredivisie.

Stam trad aan het begin van dit seizoen in dienst bij de Rotterdamse club. Hij kwam over van PEC Zwolle en volgde Giovanni van Bronckhorst op. De spelersbus van Feyenoord werd zondag bij De Kuip opgewacht door boze fans. Die eisten onder meer het vertrek van de coach.

De technische staf neemt vooralsnog zijn taken over. De club gaat op zoek naar een oplossing en hoopt deze binnen afzienbare termijn te kunnen presenteren.

Jammer

Technisch directeur Sjaak Troost zegt het vertrek van Stam te betreuren. “De trainer had zeker onze steun nog en ook de spelersgroep wilde met hem verder. Maar als iemand zelf zegt: ik geloof er niet meer in en wil niet meer, dan respecteren we dat en houdt het op. Hoe jammer ook”, aldus Troost.

Stam gaf via de club aan dat het “bepaald geen gemakkelijk besluit” is geweest’. “Ik heb er goed en lang over nagedacht. Mijn uiteindelijke conclusie is dat het beter voor de club, de spelers en mezelf is als ik een stap opzij doe.” Zondag gaf Stam al aan te gaan nadenken over zijn toekomst in De Kuip. “Die momenten kunnen komen. Het gaat erom dat je perspectief ziet en hoe de spelers op je reageren.”

Kansloos

Feyenoord ging in de Europa League ook al twee keer kansloos onderuit, tegen het Schotse Rangers FC en afgelopen donderdag tegen het Zwitserse Young Boys. Tussendoor was er wel een overwinning op FC Porto. Dat bleek een opleving, want drie dagen later volgde een kansloze nederlaag (4-2) bij Fortuna Sittard. Stam zat in totaal achttien duels op de bank bij de Rotterdammers. Van de elf competitieduels werden er drie gewonnen, vijf keer werd het gelijk terwijl drie duels verloren gingen.