Sport

Sportman en Sportvrouw van het Jaar bekend

Wielrenner Matieu van der Poel is uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Even later werd ook de Sportvrouw van het Jaar bekend: dat is atlete Sifan Hassan.

De Sportman en Sportvrouw van het jaar zijn bekend gemaakt tijdens het Sportgala 2019.

Alleskunner op de fiets

De 24-jarige Van der Poel won de verkiezing van voetballer Virgil van Dijk en Formule 1-coureur Max Verstappen. De alleskunner op de fiets won dit jaar de wereldtitel veldrijden, de Europese titel mountainbiken en de wegklassiekers Amstel Gold Race en Dwars door Vlaanderen.

De zoon van oud-wielrenner Adrie van der Poel en kleinzoon van de dit jaar overleden Franse wielerheld Raymond Poulidor was niet aanwezig om de bijbehorende Jaap Eden Trofee in ontvangst te nemen. Hij is in voorbereiding op een druk weekeinde veldrijden.

Lees ook: Welke sporters maken er kans op de titel Sportvrouw en Sportman van 2019?

Schitterde door afwezigheid

De 26-jarige Hassan won de verkiezing van wielrenster Annemiek van Vleuten en shorttrackster Suzanne Schulting, die vorig jaar de eretitel in de wacht sleepte. Ze was dit jaar de ster op de WK atletiek in Doha met wereldtitels op de 1500 meter en 10.000 meter.

Ook Hassan was niet aanwezig om haar prijs in ontvangst te nemen. Ze is momenteel in de Verenigde Staten voor afrondende gesprekken met een nieuwe coach.

Beeld: ANP