112

Snackbar De Jong in Den Haag overvallen? Dan moet je eerst langs Edsel en zijn zoutbus

“Don’t fuck met onze Edsel”, schrijft snackbar De Jong uit Den Haag op Facebook. Dinsdagavond werd de zaak overvallen, maar Edsel laat niet met zich sollen. Koelbloedig verjaagde hij de gewapende onverlaat.

Op camerabeelden van de snackbar is te zien dat Edsel met een collega de winkel aan het schoonmaken is. Uit het niets komt een persoon met bivakmuts op en pistool in de hand de zaak binnen. Hij richt zijn pistool direct op Edsel.

Niet in mijn snackbar

Edsel geeft geen kik en lijkt geen seconde te twijfelen. Zodra hij de kans krijgt, probeert Edsel het pistool te pakken en daarmee de overvaller uit te schakelen. Als dat mislukt, gooit de medewerker een zoutbus vol in het gezicht van de indringer.

Die is even afgeleid en zo weet Edsel uit zijn zicht te ontsnappen. De overvaller geeft het op en vlucht de patatzaak uit. De aanwezige collega van Edsel lijkt gelijk de telefoon te pakken om het alarmnummer te bellen.

De eigenaresse van de snackbar laat aan Hart van Nederland weten dat Edsel zo boos werd, dat hij het wapen wilde afpakken. Zijzelf vond dat onverstandig, maar toch is ze ontzettend trots op hem.

‘Welke lafaard doet dit?’

In het Facebookbericht schrijft ze: ‘Wij zijn trots op onze held Edsel die ons hiervoor speciaal al jaren helpt bij het afsluiten!’ De overvaller was op een kansloze missie, want meer dan 70 procent van de bestellingen bij de snackbar wordt met de pin betaald.

De eigenaresse wil graag achterhalen wie er zo brutaal was om zijn zaak te overvallen. “Welke lafaard doet dit, terwijl wij ons de hele dag uit de naad werken om voor al onze klanten lekkere Dikke Kezen en patatjes te bakken?! We hebben nog betere beelden, omdat wij hele goede digitale camera’s hebben. Die heeft de politie nu.”

Beeld: Regio 15