112

Slinkse criminelen maken vrouw (85) sieraden overleden echtgenoot afhandig met babbeltruc

Een oudere vrouw (85) is deze week bestolen in haar eigen woning in Elst. De vrouw is waarschijnlijk slachtoffer geworden van een babbeltruc. Na een bezoekje van ‘iemand van de thuiszorg’ kwam ze erachter dat de sieraden van haar overleden man waren gestolen.

De kleindochter van de vrouw waarschuwt op Facebook anderen nu voor hetzelfde lot:

Het is dinsdagavond als de vrouw bezoek krijgt van een een vrouw die zich legitimeert als ‘Suzan’, ze claimt van de de thuiszorg te zijn en komt kijken hoe het met de vrouw gaat. Dit is niet zo gek denkt de oudere vrouw want ze heeft laatst een brief ontvangen van de thuiszorg met de mededeling dat zij binnenkort langskomen.

Als de bejaarde vrouw de deur opendoet voor ‘Suzan’ laat zij de deur openstaan zodat vermoedelijk een andere vrouw ongemerkt het huis kon binnenglippen. De vrouw is vervolgens naar boven gegaan om in de slaapkamer van de vrouw alle sieraden van haar overleden man mee te nemen. Hij is tien weken geleden overleden.

Kennelijk wisten de vrouwen waar de sieraden lagen want die lagen niet open en bloot in de slaapkamer. Ze lagen goed verstopt onder het bed.

De politie onderzoekt de zaak en heeft een burgernet-bericht verstuurd.