112

Slachtoffer steekincident Groningen is 27-jarige Hidde Bergman

De 27-jarige man die dinsdag op het Jaagpad in Groningen om het leven kwam,  blijkt de uit Midwolda afkomstige Hidde Bergman te zijn. Bergman was bezig met zijn hardlooprondje toen iemand hem neerstak. Op dit moment houdt de politie nog ieder scenario open, ook het scenario van willekeur wordt onderzocht. De dader is nog altijd niet gevonden.

Het Jaagpad is een druk loop- en fietspad dat achter verschillende sportcomplexen loopt. Verenigingen die gebruik maken van deze complexen hebben vandaag een brief naar hun leden gestuurd waarin wordt opgeroepen voorzichtig te zijn op het Jaagpad. Het liefst zien ze dat leden in tweetallen fietsen en gebruik maken van de hoofdweg.

Onderzoek

Een rechercheteam bestaande uit twintig man is bezig met de zaak. Alle scenario’s worden op dit moment nog onderzocht, zo ook het scenario van willekeur. De dader is nog niet in beeld, wel heeft de politie een signalement vrijgegeven. Het zou gaan om een man met een Zuid-Europees uiterlijk, tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Tijdens het steekincident droeg hij een donker trainingspak met een donker petje.