Lifestyle & Entertainment

Even snel een Sinterklaasgedicht maken wordt eitje dankzij deze tools

Vier je morgen Sinterklaas, maar moet je nog een Sinterklaasgedicht maken? Schiet (nog) niet in de stress: er zijn tal van oplossingen die je last minute uit de brand kunnen helpen.

Voor de mensen die het zelf schrijven van een gedicht al teveel werk vinden, is er het kant-en-klare gedicht. Het scheelt je misschien een eigen Sinterklaasgedicht maken, maar een beetje onpersoonlijk is het wel. Sommige sites selecteren op het cadeau dat bij het gedicht komt, andere sites pakken het algemener aan.

‘Gepersonaliseerd’ Sinterklaasgedicht

Als je algemene gedichten of rijmpjes op basis van het cadeau te simpel vindt, kun je het altijd een tikkie persoonlijker aanpakken. Zo is er een online tooltje waar je naam, leeftijd, karakter en cadeau moet invullen voor er een ‘gepersonaliseerd’ rijmpje uit de computer rolt.

Over één ding kunnen we het eens zijn: een Sinterklaasgedicht moet rijmen. Wie al een beetje in gedachten heeft wat hij wil schrijven, kan het beste het aloude Rijmwoordenboek erbij pakken. Je hoeft je niet te schamen als je rijmt met behulp van deze handige tool. Zelfs volksheld André Hazes schreef op deze manier zijn beroemde teksten.

Gedicht kopen op internet

Mocht je het liefst écht niet zelf aan de slag gaan (omdat je je hele surprise nog in elkaar moet rommelen, bijvoorbeeld) dan kun je het dichten ook uitbesteden. Zoek op Marktplaats op ‘Sinterklaasgedicht’ en er zijn genoeg noeste dichters die hun rijmkunsten aanbieden. Prijzen variëren van vijftig cent tot een paar euro.

Lees ook: Dit zijn de Sinterklaascadeaus die je dit jaar moet hebben

Als je rijmpjes op Marktplaats kunt kopen, zijn er vast ook plekken waar je hele surprises zijn te halen, zullen veel gestreste knutselaars denken.

Dat klopt, zo kun je bij knutselwinkel Juul in Heemstede kant-en-klare surprises laten maken. De winkel biedt de service al een aantal jaar en merkt dat de belangstelling groeit. Vorig jaar waren er zes bestellingen, maar dit jaar bestelden al vijftien mensen een surprise.