Lifestyle & Entertainment

Sinterklaas komt aan in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch

In de meeste gemeenten is Sinterklaas zaterdag onthaald, maar zondag is de goedheiligman ook te zien tijdens intochten in een aantal andere steden. De goedheiligman komt onder andere in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch aan.

In de hoofdstad zal Sinterklaas met meer dan driehonderd pieten over de Amstel varen en rond 11.30 uur aanmeren bij het Scheepvaartmuseum. Daar zetten de Sint en zijn Pieten weer voet aan wal. Vanaf het museum lopen zij via het Waterlooplein en het Rembrandtplein naar de Dam. Om daar rond 14.00 uur aan te komen.

Ook in Utrecht staat een uitgebreid programma klaar. Bezoekers die een glimp willen opvangen van de goedheiligman in Utrecht kunnen zich verzamelen langs het water. Vanaf het Ledig Erf begint om 12.00 uur een rondvaart langs de Oude Gracht naar de Weerdsluis. Daarna volgt een optocht door de stad. Hierdoor zijn meerdere straten in de Domstad afgesloten voor het overige verkeer.

Ook in Den Bosch wordt de Sint verwelkomd. Daar meert Sinterklaas rond 12.00 uur aan bij brasserie Bolwerk. Daarna zal om 12.30 uur de intocht door de binnenstad beginnen.

Stuur je beelden op

Wordt Sinterklaas zondag ook in jouw gemeente onthaald? Stuur jouw foto’s en video’s naar de redactie van Hart van Nederland via Whatsapp op 06-29 52 41 96 (of klik op deze link).