112

Sidney (21) al ruim twee jaar vermist en nu in campagne rond actiemaand 'Mis je Mei?'

Natasja Alderliefste, de moeder van de vermiste Sidney Lute (21) is blij met de campagne ‘Ride to Find’, een samenwerking van de politie en maaltijdbezorgingsbedrijf Deliveroo. Bezorgers in vier steden gaan een maand lang maaltijden rondbrengen met een poster van een langdurig vermist persoon op hun bezorgtas.

Zo ook met een foto van de al ruim twee jaar vermiste Sidney Lute. Op 10 december 2016 raakte de toen 19-jarige Sidney vermist en sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Al snel werd duidelijk dat hij die dag van Den Helder naar de Franse regio Vogezen wilde afreizen, maar hij is daar nooit aangetroffen.

Lees ook: Moeder vraagt vakantiegangers uit te kijken naar vermiste Sidney

“Ik ben blij dat er op deze manier weer aandacht komt voor de vermissing van Sidney”, aldus moeder Natasja tegen Hart van Nederland. “Het leven gaat door, maar het is nooit meer hetzelfde. Je blijft je toch afvragen: Leeft hij nog? Wat is er gebeurd? Je weet helemaal niks”. Ook reist Natasja nog altijd regelmatig naar Frankrijk om daar te gaan zoeken, tot nu toe zonder resultaat.

Hernieuwde aandacht

Ze hoopt dat met de campagne weer hernieuwde aandacht komt voor de vermissing van haar zoon en iemand zich misschien meldt die meer weet. Ook de politie en Deliveroo hopen waardevolle tips binnen te krijgen over vijf langdurig vermiste mensen. De gezochte mensen zijn James Grealis, Bas Rossen, Jeroen de Wit, Sidney Lute en Dirk van den Belt.

Zo’n honderd koeriers gaan met de aangepaste tassen rijden in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen. Aan beide zijkanten van de rechthoekige tas die zij op de rug dragen hangt een poster. Een soortgelijke campagne in Groot-Brittannië leidde ertoe dat drie vermiste personen weer zijn gevonden.