Scooterrijder overleeft aanrijding met trein door wonder

Bij een spoorwegovergang in Den Dolder ontsnapte een 57-jarige scooterrijder afgelopen maandag wonderwel aan de dood. De man negeerde de slagbomen en stak de spoorwegovergang over, maar zag een voorbijrazende trein over het hoofd.

Op beveiligingsbeelden is te zien dat de man de spoorboom negeert en over de niet gesloten helft van de overgang rijdt. Vervolgens toucheert de naderende trein het achterste deel van zijn scooter. De man maakt daardoor een smak tegen het asfalt, maar kan daarna ‘gewoon’ weer opstaan en wegrijden.

Spoorwegongeluk Den Dolder gefilmd: trein schampt scooterrijder

Deze scooterrijder is gisteren in Den Dolder bijna onder de trein gekomen. De 57-jarige Utrechter negeerde de slagbomen bij de spoorwegovergang. Hij werd geraakt, maar liep wonder boven wonder geen schrammetje op. Volgens RTV Utrecht was de man onder invloed.

Posted by NOS on Tuesday, October 22, 2019

Spoorwegovergang al langer ter discussie

De spoorwegovergang is al langer een hot item in de gemeenteraad van Den Dolder. Twee jaar geleden overleed een fietser nadat hij de stoptekens bij diezelfde overweg negeerde. Afgelopen maand werd tevens besloten dat er in de toekomst geen auto’s over de spoorwegovergang mogen.

Lees ook: Fietser overleden na aanrijding op overweg bij Den Dolder

Door het incident van afgelopen week laait de discussie weer op of de overgang niet beter beveiligd moet worden. Door spoorbomen over de gehele breedte van de weg te plaatsen, zouden dit soort incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden. De politie heeft inmiddels laten weten dat de man is aangehouden omdat hij onder invloed op de scooter was gestapt.