Misdaad

School doodgestoken Megan (15) uit Breda in diepe rouw

De middelbare school waar de doodgestoken Megan uit Breda op zat, rouwt om haar overlijden. Ongeveer zeventienhonderd scholieren kregen maandagmiddag te horen dat hun 15-jarige medeleerling de steekpartij niet heeft overleefd.

Gijs van Wijlen, rector van het Onze Lieve Vrouwelyceum (OLV), is geschokt: “Het is vreselijk dat een meisje in de bloei van haar leven is weggerukt. En dat een minderjarige verdachte is opgepakt, is niet te bevatten”, zegt hij tegen het AD.

Lees ook: Vrienden van slachtoffer: ‘Doodgestoken meisje had extreem jaloerse vriend’

Emoties delen op school

De tragedie vindt plaats aan het begin van een nieuw schooljaar. “Dit doet enorm veel met jongeren”, weet Van Wijlen. “Daarom hebben we meteen al haar nieuwe klasgenoten van 4-havo op school uitgenodigd. Om de eerste emoties te delen.” Op de website van de school staat een condoleancebericht.

Lees ook: Meisje (15) overleden in woning Breda, mogelijk neergestoken

Het is niet de eerste keer dat de school te maken heeft met een tragisch overlijden van een van de leerlingen. In de afgelopen jaren zijn verschillende scholieren van het OLV omgekomen door het neergeschoten vliegtuig MH17 en door verkeersongelukken.

Beeld: Wikimedia Commons