Opmerkelijk

Basisschool in Enschede moet dicht om ratten

Basisschool De Noorderkroon in Enschede is vrijdag en maandag dicht, omdat er ratten zijn gevonden. “De gezondheid van de leerlingen staat voorop. Daarom hebben we onze leerlingen vandaag en maandag vrij gegeven”, zegt directeur Jan de Maa.

Update 11-9: De school heeft laten weten vrijdag 13 september weer open te gaan.

Dinsdag zag het personeel van de school voor het eerst twee beestjes lopen. “Eerst dachten we nog dat het muizen waren, maar een gespecialiseerd bedrijf zag al snel dat het om ratten ging. Op advies van dat bedrijf en de GGD hebben we besloten twee dagen dicht te gaan.” Over een rattenplaag wil de directeur niet spreken, dat vindt hij overdreven. “Wel kunnen ratten allerlei ziektes met zich meebrengen dus neem je geen risico.”

Ratten bestrijden

Op dit moment is de school druk bezig met het uitvoeren van het bestrijden van de beesten. “De vloeren en kruipruimtes worden gecontroleerd, gaten en kieren in muren worden gedicht,  en er worden weringen aangelegd.” Als alles volgens plan verloopt wil de school maandag alles grondig schoonmaken en dinsdag de leerlingen weer ontvangen.