Dieren

Schokkende beelden: dronken jongens voetballen egeltje dood in Oss

Er is een filmpje opgedoken van de jongens uit Oss die afgelopen zondag een egeltje gebruikten als voetbal. Op de beelden is te zien hoe iemand het dier in het rond trapt. Het egeltje overleefde dat niet.

De egel ligt in de video opgerold op de grond. Een jongen trapt een paar keer tegen het dier aan en geeft daarna een flinke trap, waarna het beestje door de lucht vliegt. Het lijkt erop dat de jongens dronken waren.

Lees ook: Egeltje overleden nadat beschonken jongens hem gebruiken als voetbal

De beelden lijken door hen zelf te zijn gemaakt en vervolgens te zijn verspreid in Whatsapp-groepen. Tegen Omroep Brabant zegt de politie op te hoogte te zijn van de beelden. Er wordt onderzoek gedaan naar dierenmishandeling, maar er is nog niemand gearresteerd.

Geschokt door voorval

Iemand die de jongens tegen het dier zag trappen, waarschuwde de dierenambulance. Medewerkers vonden het zwaar toegetakelde dier en zagen zich genoodzaakt het uit zijn lijden te verlossen.

De medewerkers waren geschokt door het voorval. “Wat heeft dat arme beestje niet door moeten maken? Hoe haal je het in je hoofd om een weerloos dier als voetbal te gebruiken!”, schreven ze op sociale media.

WAARSCHUWING: Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

Beeld: dierenambulance Maasland