112

Schipper veerpont wil maatregelen na tragisch ongeluk

Er moeten maatregelen komen bij de veerstoep van Bergen in Limburg, waar zondagavond een dodelijk ongeval plaatsvond. Dit vindt eigenaar van de veerdienst Johan van den Boogaard. Een gezin reed door onbekende oorzaak de toevoerweg af, het water in. Vader en zoon konden op tijd de auto uit komen, maar de vrouw overleefde het niet.

Het is vooral een platte, lange toevoersweg richting de pont bij Bergen. In combinatie met het slechte weer, slecht zicht en gladheid kan het zijn dat de auto van de veerstoep is gereden. Maar dit is niets meer dan het verhaal van de bezoekers van de pont maandagmiddag.

‘Gemeente moet maatregelen nemen’

Eigenaar van de veerdienst Johan van den Boogaard ziet het tragische ongeval wel als reden om de gemeente te vragen maatregelen te nemen. “Iets van een markering, stoplicht of een spoorboom. Want eigenlijk kun je vanaf de kant zo het water in rijden. We willen er alles aan doen zodat dat niet meer gebeurt.”

Veel onduidelijkheid

De gemeente laat weten aan tafel te gaan met Van den Boogaard, maar wachten het onderzoek van de politie af voordat ze eventuele maatregelen treffen. De politie denkt nu dat de overleden vrouw de bestuurder van de auto was, maar honderd procent zeker is dat nog niet.