112

Schietpartij bij winkelcentrum Alexandrium Rotterdam

In het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium is dinsdagochtend een schietpartij geweest. De politie kreeg daar meerdere meldingen over en bij aankomst bleken twee auto’s kogelgaten te hebben. Voor zover de politie nu weet is niemand gewond geraakt.

Op twee locaties staan auto’s met kogelgaten. In de Kreeftstraat bij Alexandrium staat een zwarte Range Rover met minimaal een kogelgat in de vooruit. Een buurtbewoner vertelde Hart van Nederland dat hij minimaal 5 schoten heeft gehoord. Even verder op, bij de kruising Hoofdweg-Vlierbaan in Capelle aan de IJssel, staat een tweede auto. In de voorruit van deze grijze BWM zijn verschillende kogelgaten te zien.

De politie heeft de twee personen die uit de Range Rover stapten inmiddels aangehouden. Hun rol bij de gebeurtenissen wordt onderzocht.

Het is onduidelijk of ook in winkelcentrum Alexandrium zelf geschoten is. Het gebied is afgesloten door de politie. Er staan verschillende ambulances. Boven het gebied is ook een politiehelikopter aanwezig.