112

Burgemeester wil Club Magnum in Zoetermeer sluiten na zoveelste schietincident

Voor de zoveelste keer is Zoetermeer opgeschrikt door een nachtelijke schietpartij. Opnieuw was Club Magnum het doelwit, de deur van de discotheek werd meerdere malen beschoten. Niemand raakte gewond.

Rond drie uur vannacht werd melding gemaakt van de schoten. De daders zijn spoorloos, ze gingen er in een auto vandoor. De politie startte onmiddellijk met een groot onderzoek.

Ook burgemeester Charlie Aptroot kwam vannacht ter plaatse om de situatie te bekijken. Hij liet weten de club opnieuw te willen sluiten na de zoveelste schietpartij. “Dit is het zoveelste incident. Dit soort clubs wil je absoluut niet in je stad. Het liefst zou ik ze voor de eeuwigheid sluiten”, zegt Aptroot in een verklaring. “Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt, want dit risico wil ik niet in Zoetermeer.”

Reactie eigenaar Club Magnum

De eigenaar van Club Magnum, Alper Bulduk, is verbouwereerd. “U hebt aangegeven dat u het spuugzat ben, maar wat denkt u van mij!”, zegt hij in een reactie. “Door elke keer te roepen dat u niet zal aarzelen om maatregelen te treffen, triggert u de mensen die mijn zaak dicht willen om steeds aanslagen te plegen.”

Bulduk benoemt dat er nog steeds geen mensen zijn aangehouden voor de eerdere beschietingen. “Durf u in de media uit te spreken over wie hier steeds tekort schiet”, vindt hij.

Geen boze klanten

“Voor alle duidelijkheid, dit kan niet door een boze klant komen. Afgelopen tijd zijn er geen incidenten met bezoekers geweest waardoor dit gebeurd kan zijn”, aldus de clubeigenaar. Hij impliceert dat de daders concurrenten moeten zijn. “Degene die dit heeft gedaan heeft er baat bij dat ik gesloten ben.”

Lees ook: Beschoten nachtclub in Zoetermeer moet per direct een jaar dicht

Het is niet de eerste keer dat Club Magnum is beschoten. Vorig jaar september is de zaak op last van de burgemeester twee weken gesloten. En na de vondst van een handgranaat in december moest de tent een half jaar de deuren sluiten.

Het onderzoek naar het schietincident loopt. De politie is op zoek naar getuigen.

Beelden: Regio15.nl