Sport

Rouwstoet Fernando Ricksen onder luid applaus door Glasgow: 'Het was een fantastische man'

Duizenden fans hebben woensdag in Glasgow afscheid genomen van Fernando Ricksen. Op beelden is te zien is dat de rouwstoet met het lichaam van Ricksen onder luid applaus door Glasgow rijdt.

Bloemen en sjaaltjes

Ook oud-spelers hadden zich verzameld voor het stadion van de Glasgow Rangers, de club waar Ricksen zijn meest succesvolle periode beleefde. Er werden bloemen en sjaaltjes naar de lijkwagen gegooid.

‘Dit toont aan hoe geliefd hij was’

“Dit is het minste wat je kunt doen. Hij bezorgde mij jarenlang geluk”, zegt één van de fans. Buiten het stadion liggen duizenden bloemen, shirts en sjaaltjes. “Dit toont aan hoe geliefd hij was als voetballer en als mens”, zegt een andere fan daarover. “Hij nam altijd tijd voor foto’s en dat soort dingen. Het was een fantastische man en het is goed om dit hier te zien.”

Fernando Ricksen werd bij het Nederlandse publiek vooral bekend vanwege zijn gevecht met ALS. In 2013 vertelde hij bij het tv-programma De Wereld Draait Door. Als profvoetballer speelde Ricksen – naast Glasgow – bij Fortuna Sittard, AZ en FK Zenit.