112

Rottweiler die jong meisje beet, viel eerder ook al kind aan

De hond die vrijdagmiddag een jong kind heeft aangevallen en heeft verwond in Alkmaar, heeft eerder ook al een kind gebeten. De vijfjarige Jayden werd vorig jaar mei ook gebeten door dezelfde rottweiler. Dat heeft de moeder van Jayden, Jeannette Haines gezegd tegen Hart van Nederland.

”Mijn zoontje is vorig jaar ook in zijn hoofd gebeten door dezelfde rottweiler. En dan krijg ik nu net een telefoontje dat er opnieuw een kind is gebeten door die hond. Dat maakt mij heel erg boos” De moeder van Jayden heeft toen geen aangifte gedaan van de aanval. ”Daar heb ik zo’n spijt van. Ik kon er toen wel een melding van maken maar dat heb ik niet gedaan, de politie zou er verder toch niets meedoen.”

Lees ook: Rottweiler rukt stuk hoofdhuid van 5-jarige meisje in Alkmaar

Het baasje van de rottweiler is na het ongeluk op haar zoon bij haar langs geweest om te vertellen dat veel spijt had van het gebeuren en dat hij de hond zou trainen. ”Hij kwam toen aan de deur om te vertellen dat hij de hond zou muilkorven en dat hij de hond zou trainen, maar dat is kennelijk niet meer gebeurd want nu bijt hij opnieuw een jong kind.”

”Nu is de hond ingeslapen, en dat is maar goed ook. Het is wel spijtig  dat er eerst nog een gewonde moest vallen.” Ook dat hij zonder muilkorf kon rondlopen, kan zij niet begrijpen. ”Ik heb er geen woorden voor.”

Het jonge meisje werd aangevallen door de hond toen zij met een familielid en twee kleine hondjes over straat liep. Naast dat de hond een stuk hoofdhuid van het meisje afrukte, heeft ze ook een gecompliceerde armbreuk aan de aanval overgehouden.