112

Rotterdamse buurt maakt monument voor doodgereden fietser

Inwoners van de Middellandbuurt in Rotterdam hebben voor hun overleden buurman een monument gemaakt. Het monument is gecreëerd op een bestaand beeld in de buurt en is te vinden op het middentrottoir van de Claes de Vrieselaan.

De buurt is geschokt en is een petitie gestart om aandacht te trekken bij de gemeente. De buurt wil dat er aandacht wordt besteed aan de verkeersveiligheid van de buurt. De gemeente meldt dat zij de zaak serieus nemen en aandacht gaan besteden aan de veiligheid van de buurt.

Rijontzegging

Dinsdag 13 augustus rijdt het 39-jarige slachtoffer over de Claes de Vrieselaan. Hij wordt daar geschept door een auto en komt hard neer op de grond. De bestuurder van het voertuig is na de aanrijding doorgereden. Buurtbewoners troffen de man met zwaar hoofdletsel aan op de stoep. Hulpinstanties hebben de man op straat gereanimeerd en naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar is hij bezweken aan zijn verwondingen.

Lees ook: Verdachte dodelijk ongeluk in Rotterdam had geen rijbewijs

De verdachte is later opgepakt door de politie in een woning in de Rotterdamse wijk Overschie. De bestuurder had op het moment van de aanrijding een rijontzegging omdat hij eerder is betrapt op het rijden onder invloed. Dit was niet het geval ten tijden van dit ongeval.