Horner legt uit: slechte start Verstappen kwam door softwarefout

Max Verstappen won het afgelopen weekend na een sensationele race in Hockenheim. Echter leek het er in het begin helemaal niet op dat Verstappen kans zou maken op de zege. Zijn start was namelijk erg slecht.

Volgens Red Bull komt de slechte start doordat de auto niet goed accelereerde. Dit probleem komt voort uit een fout in de software van de auto. Teambaas Christian Horner schrok van de slechte start, zo liet hij weten tegen Motorsport.com. “Het was vreselijk. Beide wagens hadden bij de start een probleem, dus we moeten daar dringend naar kijken. Max en Pierre (Gasly, red.) hielden zich desondanks sterk. Max raapte zichzelf snel bijeen en verscheen weer achter Mercedes. Pierre zakte verder terug, maar maakte progressie tot hij opnieuw in de fout ging.”

Horner denkt te weten waar de oorzaak ligt. “Het heeft denk ik te maken met de ‘mapping’ van de motor, daar moeten we met Honda aan werken.” Mapping betekent hoe het vermogen in de motor wordt omgezet naar de aandrijflijn, zodat er gas kan worden gegeven.