Sport

Mark van Bommel per direct ontslagen bij PSV

Mark van Bommel is maandagochtend ontslagen bij PSV.  De reeks teleurstellende resultaten zijn voor de clubleiding aanleiding om nu in te grijpen. PSV verloor zondag met 3-1 bij Feyenoord.

“Het verval is te groot en PSV-onwaardig”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands namens de clubleiding.  “De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces er omheen is ook bepalend. We hebben er met z’n allen alles aan gedaan om het tij te keren. We hebben er met z’n allen alles aan gedaan om het tij te Dat is helaas niet gelukt” besluit Gerbrands.

Van Bommel was bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV. In zijn eerste jaar eindigde zijn ploeg als tweede, op 3 punten van Ajax. In het bekertoernooi liet PSV zich toen verrassen door RKC Waalwijk. De club maakt later op maandag de naam van de tijdelijke opvolger van de 42-jarige Limburger bekend.

PSV staat halverwege de competitie tien punten achter op Ajax en AZ.

Pijnlijk

Ook de Supportersvereniging PSV reageerde bij Hart van Nederland op het ontslag van Van Bommel. Office Manager Michael Deelen noemde het ontslag van Van Bommel ‘pijnlijk.’ ”Mark is een held van de club. Als speler heeft hij hier veel succes gehad. Ik denk ook dat de supporters hem als trainer veel meer succes hadden gegund. Als supportersvereniging vinden wij het jammer dat hij als trainer de boel niet op de rit gekregen heeft. Iedereen gunt hem het beste.”

Foto: ANP