Gezondheid

Protest tegen rookvrije terras wordt omgedoopt tot 'pro-kanker actie'

De Havenmarkt in Breda zal zaterdagmiddag toch niet blauw staan van de rook. Het protest tegen rookvrije terrassen waarbij tegenstanders massaal een sigaret wilden opsteken in het rokersgedeelte, gaat toch niet door.

Niet alleen door de hevige wind heeft organisator Martijn Korremans het evenement afgeblazen. Er kwam ook veel kritiek op zijn ludieke actie, omdat er over een paar dagen een grote zwemactie tegen kanker wordt gehouden in Breda en Martijns evenement nu als een ‘pro-kanker actie’ wordt gezien.

‘Een soort anti-christ’

“Er was kritiek op onze actie vanuit Swim To Fight Cancer Breda. Ondanks dat dit hele evenement niets met de promotie van kanker te maken heeft moet het natuurlijk niet zo zijn dat Breda op dit moment geld inzamelt voor kankeronderzoek en mijn evenement gezien wordt als een soort anti-christ”, schrijft de organisator als uitleg bij de afzegging op Facebook.

“Dat slaat de plank helemaal mis natuurlijk, wij zijn helemaal niet pro-roken of pro-kanker, maar helaas is het nu al her en der zo opgepakt”, legt Martijn uit.

Mogelijk nieuw protest

Het doel van het evenement was niet om roken te promoten, maar om betutteling vanuit de overheid aan te vechten. Maar dat gaat nu dus niet door.

Martijn laat zich niet uit het veld slaan door de kritiek aan zijn adres, hij houdt de mogelijkheid voor een nieuw protest nog open.