Misdaad

Proces insulinemoorden van start: Rahiied A. verdacht van vier moorden en zeven pogingen tot moord

In aanwezigheid van tientallen familieleden van slachtoffers is voor de rechtbank in Rotterdam het proces begonnen tegen de 23-jarige verpleger Rahiied A. Hij wordt beschuldigd van vier moorden en zeven pogingen tot moord op bewoners van vier verzorgingshuizen in de regio Rotterdam. Hij zou ze zonder medische noodzaak insuline hebben toegediend, wat dodelijk kan zijn.

De verdachte moest verplicht aanwezig zijn van de rechtbank, maar hij wilde volgens zijn advocaat ook zelf graag komen. Van de voorbereidende zittingen woonde hij vorige maand alleen de laatste bij. Veel nabestaanden kwamen wel telkens naar de zittingen.

Kleine vergrijpen

In de rechtszaak blijkt dat Rahiied A. veel meer op zijn kerfstok heeft. Zo zou hij na verschillende diefstallen zowel zijn stageplekken, als werkplekken kwijt zijn geraakt.

Lees ook: Psychiaters: tbs met dwang na insulinemoorden

Rahiied A.

De Rotterdammer werd exact twee jaar geleden opgepakt nadat een vrouw in een verzorgingshuis in Puttershoek plotseling onwel was geworden en onderzoek volgde. Daarna kwamen bij drie andere instellingen waar A. in 2016 en 2017 had gewerkt meerdere verdachte situaties aan het licht. Na onderzoek naar vijftien gevallen besloot het Openbaar Ministerie er elf op de aanklacht te zetten.

Er zijn acht dagen uitgetrokken voor het proces.

ANP/Redactie