Lifestyle & Entertainment

Wordt dit de eerste Prinsjesdag voor de koninklijke baard?

Wat draagt koningin Máxima? Dat is normaal de belangrijkste vraag die Oranjefans zich stellen op Prinsjesdag. Maar niet deze keer, want hoe zit het met de baard van koning Willem-Alexander?

Nederland maakte in augustus kennis met de koninklijke baard. De majesteit droeg toen tijdens de uitvaart van prinses Christina een rossig baardje. De nieuwe look viel goed bij zijn onderdanen, zo waren de reacties op sociale media veelal positief.

Vakantiebaardje of blijvertje?

Eerst werd gedacht dat het om een ‘vakantiebaardje’ ging, maar nu lijkt de gezichtsbeharing van de vorst toch een blijvertje te zijn geworden. De koning is immers sinds de crematie van zijn tante niet meer met een gladgeschoren gelaat gezien.

Lees ook: Is de baard van koning Willem-Alexander een blijvertje?

Zo was de, inmiddels royaal gegroeide, baard eind vorige maand te aanschouwen bij de herdenking van 75 jaar bevrijding in Terneuzen. Ook de leden van de Herenboerderij in Boxtel hadden vorige week het voorrecht kennis te maken met de vorstelijke baardgroei.

Maandag werd de koninklijke baard voor het laatst gespot in het Amsterdamse theater Carré, toen de koning bij een speciale voorstelling was ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van zijn andere tante, prinses Irene.

Eerste harige Prinsjesdag?

De grote vraag is nu: wat doet Willem-Alexander dinsdagochtend als hij voor de badkamerspiegel in paleis Huis ten Bosch staat? Pakt hij zijn scheermes uit de kast of zal de koninklijke baard voor de eerste keer met hem meelezen tijdens de Troonrede?

We weten het dinsdagmiddag rond 13.00 uur, als de Majesteit en zijn echtgenote paleis Noordeinde verlaten om in de Glazen Koets richting de Ridderzaal te vertrekken.

Foto’s: ANP