Lifestyle & Entertainment

Pakketbezorgdienst PostNL biedt pakketten geen tweede keer meer aan

PostNL biedt voortaan bij thuisbezorging nog maar één keer het pakket aan de deur aan, daarna gaat het pakket direct door naar een PostNL-locatie. Voorheen kwam de pakketbezorgdienst nog een tweede keer aan de deur. Door direct een pakket naar een ophaalpunt te brengen, kunnen ontvangers al op dezelfde dag hun pakket ophalen.

De pakketbezorgdienst laat weten in 95% van de gevallen het pakket bij de eerste bezorgpoging af te kunnen leveren. In de overige gevallen blijkt de ontvanger na de eerste poging, ook bij de tweede poging niet thuis te zijn.

PostNL

Uit klantonderzoek van PostNL blijkt dat de meeste ontvangers liever willen dat deze pakketjes direct naar een PostNL-locatie worden gebracht. Pakketten zijn op deze manier een dag eerder beschikbaar.

PostNL heeft inmiddels zo’n 3300 locaties in Nederland, volgens de pakketbezorgdienst is er dus altijd wel eentje in de buurt. Daarnaast stelt PostNL in een verklaring dat deze nieuwe maatregel onnodige kilometers en dus CO2-uitstoot scheelt. Pakketten hoeven immers niet meer mee terug in de bus.

Lees ook: Postbode in Breda bewaart duizenden poststukken in schuur

Extra drukte

De ruimte in pakketbussen wordt hierdoor beter benut, waardoor de capaciteit beter ingezet kan worden.  Dat is nodig want het aantal pakketten groeit nog steeds gestaag en de laatste twee maanden van het jaar is het extra druk.