Dieren

Politiehond Alpha levensgevaarlijk gewond door zwervend stuk glas

Een ontspannen dagje aan het strand is voor politiehond in opleiding Alpha uit Amsterdam uitgelopen op een bijna fataal drama.

Terwijl Alpha met zijn grote hondenbroer Nick ligt te ravotten in het zand, slaat het noodlot toe. Alpha komt in een groot zwervend stuk glas terecht, met een slagaderlijke bloeding als gevolg. Zijn baasje Johan twijfelt geen moment en snelt zich naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek, waar Alpha direct wordt behandeld aan zijn verwondingen.

Engeltje op zijn schouder

Daar blijkt de politiehond een engeltje op zijn schouder te hebben. Als zijn baasje hem vijf minuten later had binnengebracht, was Alpha doodgebloed. Inmiddels gaat het naar omstandigheden weer goed met de viervoeter. “Hij belast de getroffen poot alweer en kan niet wachten om snel terug naar het strand te gaan,” schrijft de politie Amsterdam op Facebook.

Ruim je zooi op!

Alpha heeft daarnaast voor iedereen nog een belangrijke boodschap: “Dit ongeluk zette mooi even mijn toekomst bij de politie op het spel! Dus lieve mensen, ik ga even duidelijk zijn: ruim alsjeblieft je zooi op. Niet alleen glas, ook al die andere meuk. Want van blik, plastic en papier in de natuur wordt gewoon niemand blij. Bij voorbaat dank!”

Beeld: Politie Amsterdam