112

Politie zoekt cafégangers Saasveld die beveiliger zwaar mishandelden

In de nacht van zondag op maandag barstte een vechtpartij los bij een horecagelegenheid in het Overijsselse Saasveld. Beveiligers probeerden tussenbeide de herrieschoppers te komen, waarbij een beveiliger zwaar werd mishandeld. Hij raakte gewond.

De vechtpartij ontstond rond 02.40 uur om nog onduidelijke redenen bij de zijingang van een bar aan de Gravenallee. Beveiligingspersoneel van de bar probeerden de partijen uit elkaar te houden, waarna de agressie van de groep zich op hen leek te richten. Eén beveiliger werd tijdens het tumult zwaar mishandeld.

Toegesnelde politieagenten haalden hem uit de menigte. De beveiliger raakte fors gewond en is flink toegetakeld in zijn gezicht. Hij heeft aangifte gedaan.

Andere mishandeling

Na de vechtpartij heeft te politie twee mannen aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Enschede en een jongen (18) uit Weerselo. Tevens is er gesproken met getuigen van de vechtpartij. Naast de beveiliger bleek ook een andere jongen mishandeld te zijn. Hij heeft eveneens aangifte gedaan.

De politie neemt de zaak hoog gezien de beveiliger zijn werk deed en probeerde de veiligheid van anderen te garanderen. Mensen die de mishandeling hebben gezien worden daarom gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Beeld: ANP