Dieren

Politie zoekt baasje van verdwaalde Wallaby in Winterswijk

De politie in Winterswijk is op zoek naar de eigenaar van een wallaby die daar op straat rond hupt. De kleine kangoeroe werd zaterdagochtend voor het laatst gezien in de omgeving van de Joost van den Vondelstraat in de Achterhoekse plaats.

Op social media plaatste de politie een bericht met de oproep. Daarbij was een foto toegevoegd waarop te zien is dat de wallaby ergens in een tuin staat.

“De politie kreeg zaterdagochtend meerdere meldingen van mensen die het dier in het centrum hebben gezien. Daarop werd een zoektocht ingezet. Bij de Joost van den Vondelstraat kregen ze hem in het vizier, maar het beestje wist toch weer te ontsnappen aan zijn achtervolgers”, aldus een woordvoerster van de politie.

https://twitter.com/stoeptegel789/status/1124949624085733377

Beresterk

Bij de zoektocht krijgt de politie assistentie van de Dierenambulance. Daarnaast hebben ook diverse andere mensen die kennis hebben van deze diersoort hun hulp aangeboden. Dat is geen overbodige luxe, zegt de woordvoerster.

Lees ook: Kim en Twan hebben babywallaby aan hun buik hangen

“Deze dieren zijn beresterk. Daar kun je bij wijze van spreken met z’n vieren op gaan liggen, maar dan heb je nog geen kans. Met name hun achterpoten zijn ongelooflijk krachtig.” Het dier verdoven lijkt dan ook de enige optie om het dier te vangen, zegt ze.

Afkomst onbekend

De politie heeft nog geen idee waar de wallaby vandaan komt. “In de buurt zit wel een camping waar deze dieren gehouden worden. Maar zij zeggen geen kangoeroe te missen. Dus dat blijft nog onduidelijk.”

ANP