Misdaad

Politie zoekt aanrander van meisje (17) in Amersfoort

De politie heeft beelden verspreid van de aanrander van een 17-jarig meisje in het centrum van Amersfoort. Door de beelden vrij te geven hoopt de politie op tips van getuigen of bekenden van de verdachte.

Het slachtoffer werd in de nacht van 9 op 10 februari van dit jaar aangerand toen zij na het uitgaan door Amersfoort liep. Nadat zij met vriendinnen wat cafés bezoekt op en rond de Hof, loopt zij rond 03.30 uur alleen naar haar scooter op het Stadhuisplein.

Schreeuwt om hulp

De man achtervolgt haar en op de Hellestraat spreekt hij haar aan, ter hoogte van de Coop supermarkt. Ondertussen belt ze met een vriend. Op het moment dat zij het gesprek afhoudt, pakt hij haar vast en randt hij haar aan. Ze probeert zich los te rukken en schreeuwt om hulp, maar de man laat haar niet los. Na een tijdje doet hij dat wel en rent hij weg.

Hevig ontdaan loopt ze verder en wordt ze aangesproken door iemand die haar hoorde schreeuwen. Dan bellen zij de politie. Als agenten arriveren is de man al spoorloos.

Signalement

Op bewakingsbeelden van een café aan de Hof is de aanrander goed te zien. Hij is donker, kaal, 1.80-1.85 en ongeveer 30 jaar. Hij heeft een normaal tot sportief postuur, een ringbaardje en droeg een blauw jas met capuchon en een lichte broek.

Wie tips heeft wordt verzocht de politie te bellen op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Update 6 mei: De politie heeft een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van de aanranding.

Beeld: Bureau Hengeveld/Politie Utrecht