112

Politie vindt harddrugs in onderbroek van zenuwachtige man tijdens verkeerscontrole

Agenten hebben een bijzondere vangst gedaan tijdens een verkeerscontrole aan de Bentincklaan in Rotterdam. Een 27-jarige bestuurder van een auto reageerde zó zenuwachtig dat de agenten niet alleen zijn auto maar ook hem hebben doorzocht.

Tijdens het fouilleren van de man kwam al snel de spreekwoordelijke aap uit de mouw. De man droeg een geprepareerde onderbroek. In de vakjes aan de binnenkant van het kledingstuk zaten veertig gram cocaïne en 35 gram heroïne. De verdovende middelen zijn ingenomen en de  Rotterdammer is direct aangehouden.

Andere bekeuringen

De Rotterdammer was niet de enige die tegen de lamp liep. Bij de grote controle die de politie hield samen met de douane en de belastingdienst werden bijna 100 auto’s gecontroleerd. Daarvan nam de belastingdienst er acht in beslag, omdat de eigenaren een schuld open hadden staan. Anderen lastte hun schuld direct in; de belastingdienst inde in totaal 39.000 euro.

De politie schreef onder meer zes bekeuringen uit voor rijden zonder gordel, vijf voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden en voor het rijden zonder rijbewijs. Verschillende overtreders betaalden ruim 600 euro voor al eerder uitgeschreven bekeuringen.