112

Politie onderschept bestelbus vol e-bikes onderweg naar Polen

De politie heeft in Alphen aan den Rijn een bestelbus onderschept die met een lading gestolen e-bikes onderweg was naar Polen.

Donderdagavond kreeg de politie een melding dat er fietsen zouden worden ingeladen in een bestelbus met een buitenlands kenteken. Bij het doorzoeken van de bus troffen agenten drie zo goed als nieuwe e-bikes aan van het merk Gazelle. De fietsen bleken de dag ervoor te zijn gestolen op de Prins Hendrikkade in Rotterdam.

Aankoopbewijs

De inzittenden van de bestelbus probeerden de politie te slim af te zijn door met een aankoopbon te bewijzen dat zij de fietsen van een Rotterdamse handelaar hadden gekocht. “De agenten merkten echter zeer scherp op dat de datum van die getoonde factuur daags lag voor het moment dat één van de aangetroffen fietsen daadwerkelijk pas zou worden gestolen”, aldus de politie.

Beide inzittenden, twee mannen van 30 en 43 jaar oud, zijn aangehouden. Het navigatiesysteem in hun bus stond ingesteld op een route richting Polen. De politie roept mensen van wie recentelijk een Gazelle e-bike is gestolen op om contact op te nemen met de politie.