Dieren

Politie Noordwijk onderzoekt vermeende mishandeling van hond na Facebook-filmpjes

De politie in Noordwijk gaat onderzoek doen naar een vermeende mishandeling van een hond, met mogelijk de dood als gevolg. Op verschillende beelden is te zien hoe het baasje de huid van het beestje vol scheldt.

”Ze moet vanavond nog weg en anders snijd ik haar in stukken en gooi ik haar weg”, zegt het baasje terwijl hij het dier filmt in zijn woning. Een andere video laat zien hoe het beestje nog maar amper op haar poten kan staan. In andere fragmenten is te horen hoe het baasje de hond uitscheldt nadat het dier in huis heeft geplast.

In het laatste filmpje is te zien hoe de man het dier filmt terwijl het zwaar ademend op de grond ligt. ”Ze kan niet eens op haar poten staan, ze zakt er gelijk weer naar de grond”, is te horen. ”Ik gooi haar straks gewoon op straat. Dan is er vast wel iemand die haar meeneemt, want ik hoef haar niet meer. Ik ben er klaar mee.”

De politie onderzoekt waar de filmpje vandaan komen en wat er precies is te zien op de beelden. Zij gaan ook kijken of er strafbare zaken zijn vastgelegd.

Voor eigen rechter spelen

De politie heeft niet eerder in kunnen grijpen omdat de beelden pas zijn gedeeld op het internet nadat de hond al was overleden. De politie waarschuwt ook de mensen die verhaal willen gaan halen bij het baasje van de hond. De hulpdienst is bang dat zij voor eigen rechter gaan spelen. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor beide partijen en helpt de zaak ook niet.

De man, die op de beelden is te horen, heeft al aangifte gedaan van bedreiging.