112

Politie Noord-Nederland waarschuwt voor strakgespannen ijzerdraden over mountainbikeroutes

De politie in Drenthe en Groningen waarschuwt mountainbikers en andere fietsers voor strakgespannen ijzerdraden over verschillende mountainbikeroutes in de twee provincies. Inmiddels zijn er diverse meldingen binnengekomen bij de hulpdienst. Er wordt gekeken over er een verband is tussen de draden op de verschillende routes.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden zaterdag.

Meerdere incidenten

Anderhalve maand geleden raakte een mountainbiker ernstig gewond nadat hij tegen een draad aanfietste op een route in het Drentse Drouwen. Het draad was op een hoogte van 1,50 meter strak gespannen tussen twee bomen. De draden zijn nauwelijks te zien, zeker als je met een flinke vaart op een mountainbike zit. Een maand na het incident in Drouwen wordt er ook een draad gevonden in het Veninge Bos in het Groningse Pekela. Volgens de politie kan dit gezien worden als poging tot doodslag of tenminste een poging tot zware mishandeling.

Ook deze week was het raak. Een mountainbiker die over de Nijslootweg in het Drentse Gieten reed, kwam tegen een strakgespannen draad aan. Hierbij sneed het draad in zijn hals en raakte gewond. Hij kon het navertellen maar de politie wil voorkomen dat er doden gaan vallen.

‘Ga niet alleen op pad’

De politie vraagt mountainbikers nu om niet in je eentje te gaan rijden maar dat in groepjes te doen. ”Mocht je toch alleen op pad gaan, neem dan vooral je telefoon mee”, laat de politie weten tegen het DvhN.