112

Agressieve weggebruikers gezocht voor mishandelen weginspecteur langs A2

De politie is naarstig op zoek naar twee verdachten die betrokken waren bij het bedreigen en mishandelen van een weginspecteur. Om die reden heeft de hulpdienst vandaag twee compositietekeningen vrijgegeven. Het incident gebeurde op 21 mei rond 16:45 uur langs de snelweg A2 bij Valkenswaard.

Het slachtoffer werd bij de mishandeling geschopt en geslagen door de man. De vrouw heeft de man niet mishandeld maar heeft ook niet geprobeerd om het te voorkomen. Zij heeft tijdens de mishandeling de man wel meerdere keren bedreigd.

Bij het incident waren ook een witte en een mogelijke rode auto betrokken. De politie zou ook graag de inzittenden van die voertuigen willen spreken.

Agressie tegen inspecteurs loopt de spuitgaten uit

De agressie tegen weginspecteurs loopt inmiddels de spuigaten uit. Driekwart van de driehonderd dienders van Rijkswaterstaat krijgt bijna dagelijks te maken met agressie zoals opgestoken middelvingers, schelden of erger. Tot fysiek geweld aan toe. Rijkswaterstaat is het goed zat en spreekt zich fel uit tegen deze wanpraktijken.

Lees ook: Zijn weginspecteurs nog wel veilig tijdens het werk?