112

Plofkraak op geldautomaat Emmen, daders met buit spoorloos

Bij winkelcentrum Angelslo in Emmen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een plofkraak plaatsgevonden op een ABN AMRO automaat. Op beelden is te zien dat de pui waar de automaat in zit zwaar beschadigd is geraakt.

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Een van de scenario’s waar de politie rekening mee houdt is dat de daders naar het buitenland zijn gevlucht. “Op het moment van de melding is er direct contact gezocht met de politie in Duitsland.” Wegen richting de grens worden extra in de gaten gehouden.

Onbekende buit

De plofkraak in Emmen is voor de criminelen succesvol geweest. “We zijn nu druk tellende hoeveel geld er weg is”, zegt een woordvoerder van de politie tegen Hart van Nederland. Over hoeveel geld er precies is gestolen gaat de politie geen uitspraken doen.

Het is de derde keer in drie jaar tijd dat winkelcentrum Angelslo te maken krijgt met een plofkraak. De ABN AMRO automaat werd in juli 2018 al eens opgeblazen. Een jaar daarvoor probeerden criminelen de Rabobank automaat aan de andere kant van het winkelcentrum op te blazen. Deze automaat is na de plofkraak niet meer teruggekomen.

Het is nog onduidelijk of de ABN AMRO automaat na deze plofkraak nog wel terug komt.

Beeld: Persbureau Meter