112

Persoon steekt zichzelf in brand voor rechtbank Roermond

Een man heeft zich om iets voor negen uur vrijdagochtend in brand gestoken voor de deur van de rechtbank Roermond. De hulpdiensten zijn massaal op het incident afgekomen.

De brandende persoon is door de beveiliging van de rechtbank geblust. Naast ambulance en politie is ook de traumahelikopter in Roermond geland. Volgens de politie was het slachtoffer aanspreekbaar. Het slachtoffer is met tweede- en derdegraads brandwonden naar een ziekenhuis in Maastricht gebracht.

Trappen rechtbank Roermond

Voor de trappen naar de ingang liggen enkele kledingstukken in een plas blusschuim, een stukje verderop ligt een jerrycan. Een deel van de trappen is afgezet. Volgens een woordvoerder van de rechtbank had de man een zaak lopen bij de rechtbank. “Maar die zaak diende niet vandaag.” Voor de rechtbankmedewerkers die ingrepen en mensen die het zagen gebeuren, is slachtofferhulp geregeld.

De politie weet niet waarom de persoon zichzelf in brand heeft gestoken. Het incident was rond 8.50 uur voor de rechtbank aan de Willem II singel in Roermond. De straat was afgezet voor verkeer. De rechtbank is open en alle geplande zaken gaan door.

ANP/Redactie
Beeld: Track ’88