112

130 mensen naar EHBO door pepperspray tijdens ADE-show Martin Garrix

Tijdens een show van dj Martin Garrix in de RAI in Amsterdam zijn tientallen mensen bespoten met pepperspray. Een deel van deze feestgangers is ook beroofd, meldt de politie.

Garrix stond in de nacht van vrijdag op zaterdag in de RAI voor het Amsterdam Dance Event, dat deze week plaatsvindt. Vorig jaar werd er ook gespoten met pepperspray tijdens ADE, onder meer bij een optreden van Martin Garrix.

Veel mensen naar EHBO

Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen hoeveel mensen er precies gedupeerd zijn, omdat er nog geen aangiftes binnen zijn. De politie roept op dat wel te doen.

Wel is duidelijk dat tientallen mensen zich hebben gemeld bij de EHBO met klachten door de bijtende stof. In totaal werden zo’n 130 personen gedurende de nacht behandeld door de EHBO.

Ook vechtpartij bij Martin Garrix

Tijdens het feest is ook nog gevochten bij de ingang van de RAI. Politieagenten moesten vanwege de grimmige sfeer hun wapenstok gebruiken om de vechtende partijen te scheiden. Een deel van de aanwezigen keerde zich tegen de politie. Na wederom ingrijpen met de wapenstok keerde de rust terug.