Opmerkelijk

Pedoclub 'Kinderbevrijdingsfront' toch niet naar Canal Parade: 'Identitair Verzet jaagt op mij'

De persoon die van plan was namens zijn pedoclub ‘Kinderbevrijdingsfront’ te gaan flyeren tijdens de Canal Parade, heeft de actie op advies van de politie en burgemeester Halsema afgeblazen. “Er zou een man of 400 van het Identitair Verzet (extreemrechtse actiegroep; red.) naar het station komen om naar me op jacht te gaan”, zegt hij.

Hij wilde flyeren omdat hij vindt dat pedofielen ook mee moeten kunnen doen aan Gay Pride. “Ik heb in november de Pride benaderd, maar die hebben al meteen nee gezegd. Ze wilden niet eens mijn argumenten aanhoren”, vertelt hij.

Onlangs ging hij flyeren bij de hoofdingang van het Vondelpark om aandacht te vragen voor zijn zaak, maar dat werd hem niet in dank afgenomen. De beveiliging verwijderde hem, droeg hem over aan de politie en nam de flyers in beslag.

Lees ook: Pedoclub ‘Kinderbevrijdingsfront’: ‘Beschouw de situatie als onveilig’

De flyeractie tijdens de Canal Parade zou een “grotere actie” moeten worden “maar er is teveel onrust. Het is belangrijk om de rust te laten wederkeren.”

Hij hoopt op een ander moment toch zijn punt te kunnen maken. “Mensen met pedofiele gevoelens moeten gewoon kunnen uitkomen voor hun geaardheid. Als je pedofiel bent, ben je crimineel. We willen een inclusieve Pride en samenleving. Je mag niet bestaan, kennelijk, dus nu ga ik de strijd aan. We moeten veranderen als maatschappij!”