112

Passagiers en bemanning veilig van boord, verdachte situatie Schiphol loos alarm

Hulpdiensten zijn woensdagavond massaal uitgerukt naar Schiphol. Er was een verdachte situatie aan boord van een vliegtuig. De marechaussee meldde rond 20.40 uur dat de bemanning en passagiers in veiligheid zijn gebracht.

Vliegmaatschappij Air Europa meldt dat het gaat om een loos alarm. “Op de vlucht Amsterdam – Madrid werd vanmiddag per ongeluk een waarschuwing geactiveerd die protocollen voor ontvoeringen op de luchthaven lanceert. Er is niets gebeurd. Het spijt ons.”

Er lijkt een enorme blunder hebben plaatsgevonden. Een bron meldt aan De Telegraaf dat de gezagvoerder ‘aan een stagiair wilde uitleggen wat alle codes betekenen’. Vervolgens werd ’per ongeluk daadwerkelijk op de knop gedrukt’.

De marechaussee meldt dat er woensdagavond geen aanhoudingen zijn verricht.

Schiphol lag plat

Verschillende gates op Schiphol zijn woensdagavond afgesloten. De verdachte situatie zou zijn geweest bij een vliegtuig van Air Europa aan pier D. Op dit moment zijn er minder vluchten bij Schiphol.

Tegelijkertijd werd station Utrecht Centraal ontruimd. Volgens de politie was dat loos alarm. ProRail meldt dan een onbekend persoon een handbrandmelder heeft ingedrukt.