Dieren

Pasgeboren eekhoorntjes waaien uit de boom door storm in Huizen

Twee kinderen uit Huizen hoorden dit weekend gepiep van onder een boom. Ze gingen poolshoogte nemen en vonden drie hele kleine onderkoelde eekhoorntjes op de grond.

De baby’tjes waren door de storm uit de boom gewaaid. De kinderen wikkelden de diertjes in een handdoek, legden ze in een doos en belden de Dierenambulance.

“Die waaien zo weg”

“Het zijn pasgeboren eekhoorntjes, dus die waaien zo weg”, volgens Astrid van de Dierenambulance bij NH Nieuws. Om de diertjes weer op temperatuur te brengen, zijn ze in een couveuse gelegd.

Astrid heeft nog een hele goede tip: “Mocht je nou een onderkoeld beestje vinden, dan kun je altijd zelf een colaflesje vullen met warm water en een handoekje eromheen doen. Dat is ook een soort couveuse.”

View this post on Instagram

De dienstdoende centralist werd gebeld over 2 erg kleine eekhoorntjes die ergens in Huizen uit de boom waren gevallen. Ze piepten hard, vertelde de melders. Zij hadden de eekhoorntjes op een handdoekje in een doos gelegd. Eenmaal aangekomen waren er inmiddels 3 eekhoorntjes uit de boom gevallen. Ze waren al erg afgekoeld en ze zijn in de ambulance in de couveuse gelegd. We hebben gezorgd dat ze zo snel mogelijk naar de eekhoornopvang in Lunteren vervoerd werden door de vrijwillige chauffeurs van die opvang. Daarvoor hebben we ze ontmoet bij de Witte Bergen om de diertjes over te dragen. De eekhoorntjes zijn lekker warm bij de opvang aangekomen 🐿🐿 » » #vrijwilligerswerk #volunteersneeded #dierenbescherming #eekhoorn #dierenambulancegooienvechtstreek #Eekhoornopvang #animallover #animallovers #volunteerwork #volunteer #opvang #dierenfotografie #vrijwilliger #dieren #dierenasiel #dierenambulance #vrijwilligersgezocht #vrijwilligers #animal #opvangcentrum #animals #animalrescuers #animalrescues #animalrescuer #squirrel #asiel #volunteers #animalrescuesite #volunteering #animalrescue

A post shared by Dierenambulance Gooi & Vecht (@dierenambulance_genv) on

Eekhoornopvang Neder-Veluwe laat aan de zender weten dat het inmiddels goed gaat met de eekhoorntjes.