112

Parfumerie net op tijd weer open voor Black Friday na verwoestende ramkraak

Ze zijn nog amper bekomen van de schrik, maar medewerkers van parfumerie Pourvous in Zaltbommel waren al direct weer druk bezig met het opruimen van de ravage. Na de ramkraak van afgelopen nacht wordt alles in het werk gesteld om de winkel zo snel mogelijk weer open te laten gaan.

“Dat is gelukt, en goed ook,” vertelt eigenaresse Anneke. “Zodra het forensisch team weg was, mochten we naar binnen. Toen zijn gelijk alle collega’s gekomen en hulp uit de straat en we hebben het glas weg kunnen krijgen, de deuren zijn dicht, al het puin is weg. We hebben zo snel mogelijk alles terug in het vak gezet en we zijn open.”

De parfumerie wilde niet voor niets zo graag snel wel weer open. Het is per slot van rekening Black Friday. “Dit is echt wel dé dag van het jaar voor ons. Alle inkopen voor kerst en de sint worden nu gedaan. Gelukkig hebben we nog veel in de winkel, maar er zijn ook wel wat spullen weg.”

Twee kliko’s

Rond 03.00 uur vannacht ramt een auto het rolluik van de parfumerie. Drie daders banen zich een weg de winkel in en vullen twee kliko’s met honderden parfumflesjes. De afvalbakken worden vervolgens geleegd in een vluchtauto, waarna het drietal op de vlucht slaat.

Lees ook: Parfumerie net voor lack Friday leeggeroofd door criminelen

Anneke krijgt kort daarna een melding van de alarmcentrale en snelt zich naar haar winkel. Eenmaal daar aangekomen treft ze een een enorme ravage aan. “De auto waarmee het was gebeurd stond er nog. Er lag heel veel glas. Echt een puinhoop.”

Het is niet duidelijk hoeveel schade de daders precies hebben aangericht. “Er zijn natuurlijk heel veel geuren weg, maar is ook veel materiële schade,” zegt Anneke.