Misdaad

Ouders van doodgestoken Megan (15) hopen 'vurig' op maximale straf voor de dader

De ouders van de 15-jarige Megan, die eerder deze maand werd doodgestoken in Breda, hopen dat de dader “de maximale straf krijgt voor zijn laffe misdaad”. Dat schrijven ze volgens Omroep Brabant in een brief, waarin ze voor het eerst reageren op dood van hun dochter. “Zo’n gebeurtenis is voor geen enkele ouder te bevatten.”

Megan werd vorige week maandag in haar eigen huis doodgestoken. Verdachte is een jongen van 16 die bij haar in de klas zat op het Onze Lieve Vrouwenlyceum. “Onze dochter is op een verschrikkelijke en bizarre manier uit ons leven weggerukt”, schrijven de ouders van de tiener.

Lees ook: Jongen (16) die verdacht wordt van doodsteken Megan (15) was klasgenoot

“Je enige kind, in de bloei van haar leven, met zoveel mooie toekomstplannen is er ineens niet meer”, staat verder in de brief. “Totaal onverwachts en zonder mogelijkheid tot afscheid nemen. En dan ook nog vermoord door een bekende. Zoveel verdriet, boosheid, emotie en ongeloof kun je als mens eigenlijk niet verdragen.”

‘Heel Nederland in shock’

Volgens de ouders raakt het misdrijf veel mensen. “Niet alleen ons, maar ook grootouders, ooms en tantes, vrienden en kennissen, vriendjes en vriendinnetjes, klas- en teamgenootjes. Later dringt door dat de dood van Megan eigenlijk heel Breda bezighoudt. Mensen krijgen kippenvel bij het horen van het verschrikkelijke nieuws. En niet alleen Breda, niet alleen Noord-Brabant, maar heel Nederland is even in shock.”

Lees ook: School doodgestoken Megan (15) plaatst rouwadvertenties: ‘Weg is alles. Te vroeg. Veel te vroeg.’

In de brief bedanken de ouders verder de pers voor hun terughoudendheid in deze zaak en zeggen ze dat ze liever geen publiciteit willen. Ook zijn ze dankbaar voor al het medeleven dat ze kregen van mensen uit hun omgeving en daarbuiten.

Opnieuw zware tijd

Tot slot spreken ze de hoop uit dat de dader de maximale straf krijgt. “We hopen vurig dat het OM alle middelen inzet om dit te bewerkstelligen.”

Donderdag werd bekend dat de jongen van 16 nog zeker drie dagen vast blijft zitten. Op 22 november staat een pro forma-zitting gepland. Wanneer de rechtbank de zaak inhoudelijk behandelt, is nog niet duidelijk. De ouders maken zich in ieder geval op voor, opnieuw, een zware tijd. “De strafzaak die de komende tijd gaat spelen zal ons ook nog veel energie gaan kosten.”