Politiek

Ouders stormen boos weg bij informatiebijeenkomst Haga Lyceum

Nog voordat de informatieavond over het Amsterdamse Haga Lyceum zou beginnen lijkt ook de tweede poging in het water te vallen. Burgemeester Femke Halsema zou samen onderwijswethouder Marjolein Moorman bij congrescentrum Rhone bij Sloterdijk spreken over de omstreden school.

Een groep ouders stormde boos naar buiten voordat er ook nog maar een woord is gesproken. Zij hebben geen vertrouwen in de gemeente en laten dat op deze manier blijken. Er zitten nu nog tientallen mensen in de zaal.

De informatieavond werd woensdagavond in een grotere zaal gehouden nadat er dinsdag een chaos ontstond toen de belangstellenden erachter kwamen dat er te weinig ruimte was voor iedereen. Voor de deur staat nu vooral pers.

Lees ook: Bijeenkomst Haga Lyceum afgeblazen, te weinig plaats voor bezorgde ouders

De school raakte vorige week in opspraak omdat leerlingen op de islamitische middelbare school zouden worden beïnvloed door bestuurders en medewerkers die in het verleden banden zouden hebben gehad met een terroristische organisatie.

Na afloop van bijeenkomst in hert congrescentrum Rhone zei Halsema dat ”sommige mensen boos waren”, maar dat ze ook aan een aantal aanwezigen duidelijk heeft kunnen maken welke zorgen de gemeente over het Cornelis Haga Lyceum heeft.

Schoolrapport

De Onderwijsinspectie komt naar verwachting in juni met een rapport over het Islamitisch Cornelius Haga Lyceum. Dat zegt een woordvoerder van de inspectiedienst woensdag. Er was al een conceptrapport opgesteld, dat eind vorig jaar met het bestuur van de school was gedeeld. Maar wegens de waarschuwing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) besloot de inspectie dat aanvullend onderzoek nodig is.

Later meer.