Geëmotioneerde ouders Lotte van der Zee openhartig over grote gemis dochter

Op 6 maart overlijdt het 20-jarige model Lotte van der Zee onverwachts aan een hartstilstand, tijdens een ski-vakantie met haar familie. Haar plotselinge dood leidt tot een grote schok in Nederland. Kim Kötter was heel close met Lotte en spreekt namens Shownieuws met haar ouders over hoe zij omgaan met het grote gemis…

Als Kim bij vader Bert en moeder Eugeniek binnenkomt voelt ze meteen Lotte’s aanwezigheid. ”Het valt me al op dat de lampen niet aan en uit gaan,” reageert moeder Eugeniek. ”Als het niveau van denken omhoog gaat, gaat er meestal ergens wel wat knipperen,” valt Bert haar bij. Een eng, maar ook heel mooi idee. ”Dan is ze er gewoon, naar ons idee. Wij hebben het gevoel dat Lotte constant om ons heen dwarrelt. Die is niet weg”, aldus Eugeniek.

 Vol trots

Bert en Eugeniek kunnen niets anders dan vol trots terugdenken aan hun dochter. ”Lotte was veel weg, maar toch had ze nog altijd tijd voor ons”, vertelt Bert. ”Ze vergat ook nooit de opa’s en oma’s, ze had voor iedereen tijd. Echt voor iedereen”, vervolgt Eugeniek. Daarnaast was Lotte volgens haar ouders ontzettend attent. ”Dat je denkt: ‘Hoe komt ze erbij?’ Even vluchtig en vlot.”

Het valt Kim op hoe liefdevol Bert en Eugeniek over hun dochter praten en beginnen te sprankelen als ze de verhalen terughalen, wat Eugeniek zichtbaar raakt. ”Ik zeg ook heel vaak: ‘We doen het allemaal uit teken van Lotte'”, vertelt ze geëmotioneerd. ”Want zo was Lotte ook. En het is soms heel moeilijk, maar we doen het wel.”

Zie vanavond het hele interview met de ouders van Lotte in de late editie van Shownieuws rond 22:50 uur bij SBS6.